Service | Bodart & Co (2024)

Hulp nodig bij je toestel?

Geen zorgen,je kan bij ons terecht via verschillende kanalen. Op afspraak is je geliefde apparaat vaak zelfs klaar binnen dezelfde dag.
Vraag een servicemoment aan, kom langs in onze showroom of raadpleeg de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

  • JURA
  • bamix®
  • Dualit

"Lade legen" komt steeds terug op de display.

Wanneer "lade legen" op de display blijft staan, terwijl u de lade heeft geledigd, adviseren wij u om de lekbakcontacten te reinigen. De lekbakcontacten kunnen erg vuil worden. Het vuil maakt een verbinding tussen de contacten waardoor de melding van de machine dus "terecht" is. Hou de contacten onder warm stromend water en borstel de contacten met een afwasborstel goed schoon. Gebruik eventueel een ontvetter of afwasmiddel. Als het vuil erg hardnekking is, kunt u het schoonmaakmiddel het beste even in laten trekken. Om deze storing te voorkomen is het aan te raden de lekbak ook te spoelen of wassen wanneer u deze leegt.

Melk opschuimen lukt niet.

Te weinig schuim of lauwe melk wordt vaak veroorzaakt door een vervuilde cappuccinatore. Aangekoekte melkresten verstoren de verhoudingen stoom-melk-lucht en als die verhouding niet klopt is het resultaat immers een teleurstelling. Goed schoonhouden (en weten waar) is dus belangrijk! (zie ook uw Jura handleiding). 3 belangrijke punten:
1. Ten eerste dient u te controleren of de machine voldoende stoomt. Wanneer de machine te weinig stoom produceert zal deze ook geen vacuüm kunnen maken om melk aan te zuigen. Wanneer deze niet goed stoomt kunnen wij u adviseren uw toestel te ontkalken.
2. Lucht is de meest variabele en ook de belangrijkste van de drie. Te weinig lucht (verstopping of vuil) of teveel lucht (geen vacuüm) verstoren de verhoudingen.
3. Of er voldoende melk aanwezig is, is het makkelijkst te controleren van de drie. Wanneer de machine geen melk aanzuigt, kan dat aan het gebrek van melk liggen.

De smaak van de koffie bevalt me niet.

Het gebeurt gelukkig steeds minder: vreemde voorwerpen in de molen. In onze technische dienst komen we de gekste dingen tegen: water, een paperclip, een pen, een bindbandje...voorwerpen die normaliter niet in een koffiezak zitten. Maar ook de koffie is niet heilig. Ook daar komt vervuiling voor in de vorm van een harde pit of boon, een stukje hout of bijvoorbeeld mais. De kwaliteit van de koffie wordt dus niet alleen bepaald door de smaak, de melange of de verpakking. Het gaat er ook om hoe zuiver de koffie is! Een onzuiverheid in de koffie kan schade aan de molen veroorzaken. Daarvoor heeft een Jura machine een ingebouwde slipkoppeling die de schade moet minimaliseren of zelfs voorkomen. Eenmaal beschadigde maalschijven kunnen niet meer voldoende koffie malen en geven dus slappe en lauwe koffie. In dit geval raden wij u aan uw toestel aan te bieden bij uw Jura Servicedienst voor een kort nazicht van de molen.

  • Eerste keer gebruiken: Lees de gebruiksaanwijzing en neem deze in acht voordat je het apparaat aanzeten gebruikt. Aan het begin van de eerste keer gebruiken stel jede taal in. Selecteer "Nederlands". Als tijdens de eerste keer aanzetten meerdere keren "Systeem vullen" wordt weergegeven en het proces niet correct wordt uitgevoerd, dient het waterreservoir met warm water gevuld te worden.
  • Dagelijks gebruik: Doe nooit meer dan twee afgestreken maatschepjes gemalen koffie in de vultrechter (resp. één afgestreken maatschepje bij sommige apparaten van de ENA-serie). De vultrechter voor gemalen koffie is geen voorraadreservoir. Doe uitsluitend gemalen koffie in de vultrechter, nooit cacaopoeder, gevriesdroogde koffie of vergelijkbare koffiesurrogaten zoals cichoreikoffie.
  • Gebruik geen koffiebonen die met hulpstoffen behandeld of gekaramelliseerd zijn. Vul het bonenreservoir uitsluitend met gebrande koffiebonen zonder nabehandeling.
  • Neem het waterreservoir altijd uit het apparaat om het met vers water te vullen.
  • Leeg de koffieresidubak altijd bij een ingeschakeld apparaat. Alleen dan wordt de koffieresiduteller weer gereset. Trek de restwaterbak en de koffieresidubak er niet uit zolang het apparaat "hoorbaar" in werking is.
  • Onderhoud: Schade aan het apparaat en residuen in het water kunnen bij gebruik van verkeerde reinigings- en ontkalkingsmiddelen niet worden uitgesloten. Gebruik daarom uitsluitend originele JURA onderhoudsproducten. Deze zijn optimaal afgestemd op de geïntegreerde onderhoudsprogramma's van jouw volautomaat voor koffiespecialiteiten.
  • Apparaat ontkalken: Gebruik voor de ontkalking geen vloeibare ontkalkingsmiddelen, maar uitsluitend JURA ontkalkingstabletten. Indien jeeen CLARIS filterpatroon gebruikt, verwijder en deactiveer deze dan voordat u het apparaat ontkalkt.

Welke onderhoudsproducten heb ik nodig voormijn koffiemachine?

Het is van groot belang dat de originele onderhoudsproducten regelmatig en overeenkomstig de gebruiksaanwijzing gebruikt worden. Alleen originele JURA onderhoudsproducten garanderen perfecte hygiëne en bescherming. Onze beschermingsformules en samenstellingen zijn optimaal afgestemd op de programma's en de materialen van de volautomaten van JURA.

Alleen bij gebruik van originele JURA onderhoudsproducten zijn perfecte hygiëne en bescherming gegarandeerd. Onze beschermingsformules en samenstellingen zijn optimaal afgestemd op de programma's en de materialen van de volautomaten van JURA. Onze ontwikkelingsteams doen iedere dag onderzoek om het koffiegenot voor onze klanten met innovatieve technologieën en verbeterde processen verder te perfectioneren. Om de effectiviteit van het onderhoud te bevestigen, worden onze volautomaten aan onverbiddelijke tests onderworpen. Vanzelfsprekend moeten onze onderhoudsproducten ook aan alle wettelijke vereisten en aan de hoogste en gecertificeerde TÜV-kwaliteitsstandaards voldoen.

Is mineraalwater geschikt voor koffie-volautomaten van JURA?

Neen, de waterhardheid van mineraalwater is veel te hoog in vergelijking met leidingwater. Mineraalwater is dus niet geschikt voor onze koffievolautomaten.

Hoe voer ik een melksysteemreiniging uit?

Veel volautomaten van JURA bereiden koffiespecialiteiten zoals latte macchiato, cappuccino, espresso macchiato of flat white met één druk op de knop en op het allerhoogste niveau. Om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft, is de melksysteemreiniging ontwikkeld. In combinatie met het automatische reinigingsprogramma verwijdert de melksysteemreiniger melkvetten en eiwitten uiterst effectief. De hierdoor altijd hygiënisch schone leidingen garanderen een luchtig en fluweelzacht melkschuimresultaat met fijne poriën.

bamix® heeft een laag wattage. Is de motor wel sterk genoeg?

Het wattage zegt niets over de sterkte van de motor, het geeft een beeld van het energieverbruik om tot een resultaat te komen. Bamix® haalt zijn kracht niet uit het wattage zoals veelal wordt gedacht maar uit het aantal omwentelingen per minuut. De meest simpele Bamix®, de Mono M140 maakt bijv. al 14.000 omwentelingen per minuut en is daardoor veel krachtiger dan bijv. 600 à 750 watt staafmixers.

Hoe gebruik ik bamix®?

Gebruik bamix® vanuit de pols door deze in cirkels te draaien. Til de staaf langzaam op en neer. Herhaal tot de gewenste dikte. Maak bij het kneden van deeg met bamix® een scheppende beweging met de pols waarbij u de substantie van u af schept. Zo creëert u lucht in de substantie. Gebruik bij voorkeur hoge en smalle bekers of pannen om in te werken. Leg bij het werken de vrije hand over de opening van de smalle beker, zodat u kunt voorkomen dat de substantie over de rand spettert.

Hoe berg ik een bamix® op?

bamix® nooit liggend bewaren omdat anders de buislagers kunnen vastlopen. bamix® rechtop opbergen in de daarvoor bestemde houder. Hier kunt u ook de hulpstukjes bewaren zodat u alles bij de hand heeft.

Gebruik van de hulpstukken

Zet het hulpstuk zo loodrecht mogelijk op de as en wel zo dat de pen van de aandrijfas precies in de kerf van het hulpstuk past. Door het centreren gaat het opzetten gemakkelijker. Zet de staaf in de substantie en zet dan pas de bamix® aan. Als u het hulpstuk wilt verwijderen, trek deze dan recht van de as af. Verwijder en reinig de hulpstukken na elk gebruik. Bij het opzetten en verwijderen van de hulpstukken haalt u best de stekker uit het stopcontact.

Help, het hulpstukje valt van de as af.

Hulpstukjes van de bamix® zijn niet scherp (met uitzondering van het vleesmes). Hulpstukjes hoeven dus niet vervangen te worden. Wel kan in de loop der tijd door het vele op- en afschuiven van een hulpstukje de schacht wat wijder worden waardoor het hulpstukje van de as valt. Wanneer een hulpstukje van de as valt kunt u dit makkelijk verhelpen door de veerlip tussen de twee verticale gleuven in de schacht van het mesje wat in te knijpen.

De klopper is verbogen/scheef. Wat doe ik nu?

De klopper hoort schuin te staan. Hierdoor maakt het hulpstukje de vernuftig kloppende beweging.

Ik hoor de motor lopen, maar de as draait niet.

Het komt voor dat er wat vuil of vet in de onderkant van de as terecht komt. De as zit dan vast maar u hoort de motor wel draaien. Zet de bamix® 10 minuten in kokend heet water en laat de bamix® daarna in het water draaien. Om de as extra goed schoon te maken kunt u de beschermkap met een Engelse draai eraf draaien.

Welke stand gebruik ik waarvoor?

Stand I is geschikt voor recepten die licht en luchtig moeten zijn. U gebruikt stand I ook wanneer u kleine hoeveelheden wilt mixen, hoeveelheden die niet boven de beschermkap uitkomen. Stand II gebruikt u standaard. Vooral wanneer er zwaar werk geleverd moet worden.

Hoe reinig ik de bamix®?

Reiniging is heel eenvoudig: Staaf uitschakelen en onder stromend water reinigen. Hulpstuk met de hand afnemen en schoonmaken. Bij hardnekkige etensresten de staaf in een beker heet water laten draaien. Om de as extra goed schoon te maken of de beschermkap te vervangen kunt u de beschermkap met een Engelse draai (tegen de klok in) eraf draaien. Zet de machine tot voorbij de beschermkap eerst 10 minuten in kokend heet water om vuil en vet op te lossen waardoor de beschermkap beter los draait.

De sneden zijn onregelmatig geroosterd.

Wijst de selectieknop het correcte aantal sleuven aan? Heeft u alle opgewarmde sleuven gebruikt (van links af aan)? De kwaliteitselementen hebben wat tijd nodig om op optimale temperatuur te komen. Indien u ze voorverwarmt kunt u dit vermijden. Draai de timerknop helemaal rond en laat het terugkomen tot de startpositie. Plaats nu de sneden in de toaster. Zijn de sneden even groot en van hetzelfde type brood? De eindelementen hebben iets langer nodig om op te warmen dan de middenelementen tot dat de toaster helemaal opgewarmd is.

Mijn toaster werkt niet meer.

Steekt de stekker goed in het stopcontact? Brandt het neonlichtje? Indien ja dan moeten de verwarmingselementen of de selectieknop misschien vervangen worden. Indien nee is de zekering misschien gesprongen of de timer moet vervangen worden. Neem contact op met onze service afdeling.

Mijn toaster is niet stabiel.

Gebruik het verstelbaar voetstukje om te compenseren.

Er komt rook uit de sleuven.

Als het de eerste keer is dat u de toaster aanzet is dit normaal. Ledig de kruimellade. Teveel kruimels kunnen rook veroorzaken. Er kunnen kruimels of stukjes brood in de toaster achterblijven. Haal de stekker uit het stopcontact en draai de toaster ondersteboven over een vuilbak. Schud de kruimels er zachtjes uit of gebruik een zachte borstel om de binnenkant te reinigen.

Mijn toast is slechts aan één kant geroosterd.

Wijst de selectieknop het correcte aantal sleuven aan? Indien deze het "Bagelbroodje" aanwijst zal slechts één kant opwarmen. Vergeet niet telkens het brood van links af aan in de sleuven te steken. Een of meer elementen moeten misschien vervangen worden, contacteer onze service afdeling op 03/260.67/64

Maak een afspraak

Breng je toestelbinnen in onze showroom

  • Spreek eerst een datum af met ons team
  • Datum geprikt? Je toestel is binnen dezelfde dag klaar

Vraag telefonisch een servicemoment aan

Service aanvraag

Hulp nodig bij je toestel, maar een afspraak is niet nodig? Doe een service aanvraag en ons team speurt naar een oplossing.

Laat alle nodige gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk!

Vul een service aanvraag in

Onze servicetarieven

Isje JURA-toestel toe aan een servicebeurt en is de garantieperiode afgelopen? Dan werken we met vaste tarieven.

JURA Huishoudelijke Toestellen (NL)

JURA Machines Usage Privé (FR)

JURA Professionele Toestellen (NL)

JURA Machines Usage Professionnel (FR)

Service | Bodart & Co (2024)
Top Articles
Tutorial: Microsoft Entra SSO integration with HubSpot - Microsoft Entra ID
Single Sign On Login Screen
Compare Foods Wilson Nc
Euro (EUR), aktuální kurzy měn
Lighthouse Diner Taylorsville Menu
Davante Adams Wikipedia
Jennette Mccurdy And Joe Tmz Photos
1movierulzhd.fun Reviews | scam, legit or safe check | Scamadviser
How Much Is 10000 Nickels
About Goodwill – Goodwill NY/NJ
4156303136
United Dual Complete Providers
Animal Eye Clinic Huntersville Nc
Belle Delphine Boobs
Moonshiner Tyler Wood Net Worth
Les Rainwater Auto Sales
Gdlauncher Downloading Game Files Loop
Praew Phat
라이키 유출
Unterwegs im autonomen Freightliner Cascadia: Finger weg, jetzt fahre ich!
Full Standard Operating Guideline Manual | Springfield, MO
Fsga Golf
Ups Print Store Near Me
Ford F-350 Models Trim Levels and Packages
Chase Bank Pensacola Fl
Two Babies One Fox Full Comic Pdf
Talk To Me Showtimes Near Marcus Valley Grand Cinema
Prey For The Devil Showtimes Near Ontario Luxe Reel Theatre
Restored Republic June 16 2023
Dtm Urban Dictionary
Acurafinancialservices Com Home Page
Sams Gas Price Sanford Fl
Log in to your MyChart account
LG UN90 65" 4K Smart UHD TV - 65UN9000AUJ | LG CA
Free Tiktok Likes Compara Smm
Peter Vigilante Biography, Net Worth, Age, Height, Family, Girlfriend
Linabelfiore Of
Build-A-Team: Putting together the best Cathedral basketball team
Vivek Flowers Chantilly
Gold Dipping Vat Terraria
Metro Pcs Forest City Iowa
Japanese Big Natural Boobs
craigslist: modesto jobs, apartments, for sale, services, community, and events
Www.craigslist.com Waco
Pa Legion Baseball
If You're Getting Your Nails Done, You Absolutely Need to Tip—Here's How Much
Mbfs Com Login
Noh Buddy
Willkommen an der Uni Würzburg | WueStart
The Average Amount of Calories in a Poke Bowl | Grubby's Poke
Heat Wave and Summer Temperature Data for Oklahoma City, Oklahoma
Diccionario De Los Sueños Misabueso
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6166

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.